Recept
« Terug naar recepten
Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en waln
PT25M
Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en waln
Een heerlijk knolselderijsalade met appel, gerookte kip en waln recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Knolselderijsalade met appel, gerookte kip en waln te bereiden
Schil de knolselderij. Rasp de knol. Besprenkel de rasp met citroensap om verkleuren te voorkomen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Snijd de geschilde appel in vieren. Verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in dunne schijven. Hak de walnoten tot grove kruimels, en houd 4 mooie helften apart voor de garnering. Meng mayonaise en melk door elkaar.
Bereiden:
Schep de geraspte knolselderij door de verdunde mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de bladselderij door de salade. Schep in het midden van de borden een bergje salade. Leg een halve walnoot op de salade. Leg appelschijfjes en reepjes kip om de salade. Bestrooi appel en kip met notenkruimels.
Tip:
Serveer bij dit gerecht warme toast of warm stokbrood. Rasp de geschilde appel en meng appel- en knolselderijrasp door elkaar.
Bereiden:
Schep de geraspte knolselderij door de verdunde mayonaise. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de bladselderij door de salade. Schep in het midden van de borden een bergje salade. Leg een halve walnoot op de salade. Leg appelschijfjes en reepjes kip om de salade. Bestrooi appel en kip met notenkruimels.
Tip:
Serveer bij dit gerecht warme toast of warm stokbrood. Rasp de geschilde appel en meng appel- en knolselderijrasp door elkaar.