KookJij

Koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen

Een heerlijk koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen te bereiden

  1. Rasp de ongeschilde courgettes en duw door een zeef om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Klop de eieren los met de ricotta en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Giet de bloem erbij en meng. Voeg ook de geraspte courgette toe en roer om. Verhit de olijfolie in een pan en bak hoopjes van 2 el van het mengsel, zo’n 5 min langs elke kant. Bak tot alles opgebruikt is en hou warm.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Bak de aardappelblokjes goudbruin in een pan met wat olijfolie en breng op smaak met de tijm, peper en zout.
  3. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el ciderazijn en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette. Serveer met de gebakken aardappeltjes en de courgettekoekjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst