Recept
« Terug naar recepten
Koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen
PT50M
Koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen
Een heerlijk koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koekjes van courgette en ricotta, krulsla en gebakken aardappelen te bereiden
- Rasp de ongeschilde courgettes en duw door een zeef om er zoveel mogelijk vocht uit te halen. Klop de eieren los met de ricotta en kruid met de nootmuskaat, peper en zout. Giet de bloem erbij en meng. Voeg ook de geraspte courgette toe en roer om. Verhit de olijfolie in een pan en bak hoopjes van 2 el van het mengsel, zo’n 5 min langs elke kant. Bak tot alles opgebruikt is en hou warm.
- Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Bak de aardappelblokjes goudbruin in een pan met wat olijfolie en breng op smaak met de tijm, peper en zout.
- Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en 1 el ciderazijn en kruid met peper en zout. Breng de sla op smaak met deze vinaigrette. Serveer met de gebakken aardappeltjes en de courgettekoekjes.