Recept
« Terug naar recepten
Koffiecupcakes met koffie-chocoladecreme
PT20M
Koffiecupcakes met koffie-chocoladecreme
Een heerlijk koffiecupcakes met koffie-chocoladecreme recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cupcakes, elke dag feest - Alisa Morov
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koffiecupcakes met koffie-chocoladecreme te bereiden
Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Laat de chocolade smelten in een au bain-mariepan.
Zet weg.
Zeef de suiker met de bloem, de dubbelkoolzure soda en het zout in een grote kom.
Klop de koffie met de creme fraîche en olie in een keukenmachine.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Schraap de wand van de kom schoon.
Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je ze met het glazuur garneert.
Botercreme met koffie:
meng de oploskoffie met de slagroom.
Roer het koffie-extract door en zet weg.
Klop de boter met de helft van de suiker 30 seconden in een keukenmachine.
Giet er al kloppend het oploskoffiemengsel bij.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Voeg al kloppend beetje bij beetje de de overgebleven suiker toe en klop ongeveer 1 minuut na elke toevoeging.
Ga door met kloppen de gewenste consistentie heeft en gemakkelijk smeerbaar is.
Controleer door het glazuur op de achterkant van een houten lepel uit te strijken.
Gebruik het glazuur direct of bewaar het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur.
Het glazuur zal stevig worden in de koelkast.
Garneren:
Vul een spuitzak met een stervormig mondstuk met de botercreme met koffie en spuit er toefjes van op de cupcakes.
Schaaf de witte chocolade met een dunschiller of rasp.
Strooi de chocolade over het stevig geworden glazuur op de cupcakes.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Laat de chocolade smelten in een au bain-mariepan.
Zet weg.
Zeef de suiker met de bloem, de dubbelkoolzure soda en het zout in een grote kom.
Klop de koffie met de creme fraîche en olie in een keukenmachine.
Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
Schraap de wand van de kom schoon.
Vul de cupcakevormpjes voor tweederde met het beslag.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven, of tot een ingestoken satestokje er schoon uitkomt.
Laat de cupcakes volledig afkoelen voor je ze met het glazuur garneert.
Botercreme met koffie:
meng de oploskoffie met de slagroom.
Roer het koffie-extract door en zet weg.
Klop de boter met de helft van de suiker 30 seconden in een keukenmachine.
Giet er al kloppend het oploskoffiemengsel bij.
Klop ongeveer 4 minuten op middelhoge snelheid tot het mengsel romig en glad is.
Voeg al kloppend beetje bij beetje de de overgebleven suiker toe en klop ongeveer 1 minuut na elke toevoeging.
Ga door met kloppen de gewenste consistentie heeft en gemakkelijk smeerbaar is.
Controleer door het glazuur op de achterkant van een houten lepel uit te strijken.
Gebruik het glazuur direct of bewaar het tot 3 dagen in een luchtdicht afgesloten bak op kamertemperatuur.
Het glazuur zal stevig worden in de koelkast.
Garneren:
Vul een spuitzak met een stervormig mondstuk met de botercreme met koffie en spuit er toefjes van op de cupcakes.
Schaaf de witte chocolade met een dunschiller of rasp.
Strooi de chocolade over het stevig geworden glazuur op de cupcakes.