Recept
« Terug naar recepten
Komkommer-avocadosoep
PT141M
Komkommer-avocadosoep
Een heerlijk komkommer-avocadosoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
141 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
255 kCal energie
10 Gram eiwit
20 Gram vet
9 Gram koolhydraten
10 Gram eiwit
20 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommer-avocadosoep te bereiden
Schil 1/2 komkommer en snijd in blokjes van 1/2 cm (brunoise).
Meng met de helft van de olie, 2 eetlepels peterselie en peper en zout naar smaak.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit.
Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 minuut in de keukenmachine.
Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.
Meng met de helft van de olie, 2 eetlepels peterselie en peper en zout naar smaak.
Bewaar afgedekt in de koelkast.
Halveer 1 komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit.
Pureer de komkommer, avocado, ansjovis, sjalot en knoflook en 200 ml water 1 minuut in de keukenmachine.
Voeg de rest van de olie en peterselie, het citroensap en de yoghurt toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Laat in 2 uur afgedekt in de koelkast koud worden.
Schenk de soep in glazen en verdeel de komkommerblokjes erover.