Recept
« Terug naar recepten
Komkommersoep
PT20M
Komkommersoep
Een heerlijk komkommersoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Liske Stienen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Komkommersoep te bereiden
Fruit de fijngesneden ui even aan in de boter. Doe er dan de knoflook bij en chilipoeder. Voeg daarna de bloem toe en laat even meebakken, niet bruinen.
Voeg iets water toe en roer tot het een glad papje is. was de komkommer en snij in blokken.Rest van het water, bouillonblokjes, komkommer en kruiden toevoegen en laat +/- 10 minuten koken. Maak dan fijn met een blender of staafmixer, roer er de room door en garneer met enkele toefjes peterselie.
Voeg iets water toe en roer tot het een glad papje is. was de komkommer en snij in blokken.Rest van het water, bouillonblokjes, komkommer en kruiden toevoegen en laat +/- 10 minuten koken. Maak dan fijn met een blender of staafmixer, roer er de room door en garneer met enkele toefjes peterselie.
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Deze soep kan op een warme zomerdag ook koud gegeten worden. doe er dan wat takjes munt doorheen voor extra frisheid!
Aline zegt: