Recept
« Terug naar recepten
Konijn met pruimen en wortelen
PT90M
Konijn met pruimen en wortelen
Een heerlijk konijn met pruimen en wortelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn met pruimen en wortelen te bereiden
Marineer de konijnenbillen ongeveer 24 u. in de hierboven vermelde ingrediënten, kruid naar wens,wel zorgen dat het vlees onder de wijn staat.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog, wentel goed in bloem en bak deze goed aan in boter.
Neem een vuurvaste schotel leg het vlees erin met de marinade erover.
Zet in een voorverwarmde oven op 180°C en laat zachtjes gaar worden. Bind de saus desnoods met een beetje roux en serveer zeer warm .
Dit gerecht werd geserveerd met aardappelpuree , wortelen en witlof in een roomsausje.
Neem het vlees uit de marinade en dep droog, wentel goed in bloem en bak deze goed aan in boter.
Neem een vuurvaste schotel leg het vlees erin met de marinade erover.
Zet in een voorverwarmde oven op 180°C en laat zachtjes gaar worden. Bind de saus desnoods met een beetje roux en serveer zeer warm .
Dit gerecht werd geserveerd met aardappelpuree , wortelen en witlof in een roomsausje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Lijkt me weer een zalig recept!! Van de week Coq au Vin gemaakt, was ook zo smullen!!:p:p
Even een vraagje: gaan de wortelen gezellig mee de ovenschotel in?
Lieve groet,
Anna;);)
derbyke zegt:
rientje zegt:
derbyke zegt:
De wortelen gaan er gezellig bij in de schotel .
Men kan dit gerecht zelf zonder andere groenten serveren daar er genoeg pruimen en wortelen in verwerkt zijn .Maar thuis zijn het echte groenten boertjes dus wortelen en witloof werd er nog eens extra bij geserveerd .Groetjes van ons 3 uit het regenachtige Belgie :);):p