Recept
« Terug naar recepten
Konijn uit de Provençe
PT150M
Konijn uit de Provençe
Een heerlijk konijn uit de provençe recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijn uit de Provençe te bereiden
1).Verhit 2 eetlepels olie in de bakpan en fruit daarin de spekjes bruin en krokant. Zodra dat is gedaan de uien en knoflook er bij doen tot de uien glazig zijn. Haal de uien-spekmassa dan uit de pan en zet apart.
2).De gedroogde bouten goed bloemen en vervolgens in de rest van de olie bruin bakken op hoog vuur (bak de bouten stuk voor stuk!).
3).Nu gaat alles in de stoofpan en we brengen de inhoud rustig aan de kook. Het deksel gaat op de pan en we schuiven de stoofpan in de oven en laten hem daarin 2 -3 uur staan.
4).De pan gaat de oven uit, konijnebouten worden er uit gehaald en warm weggezet en het takje rozemarijn wordt verwijderd
5).De pan gaat op het vuur en de inhoud wordt ingekookt en met de staafmixer gepureerd en dient dan als saus.
2).De gedroogde bouten goed bloemen en vervolgens in de rest van de olie bruin bakken op hoog vuur (bak de bouten stuk voor stuk!).
3).Nu gaat alles in de stoofpan en we brengen de inhoud rustig aan de kook. Het deksel gaat op de pan en we schuiven de stoofpan in de oven en laten hem daarin 2 -3 uur staan.
4).De pan gaat de oven uit, konijnebouten worden er uit gehaald en warm weggezet en het takje rozemarijn wordt verwijderd
5).De pan gaat op het vuur en de inhoud wordt ingekookt en met de staafmixer gepureerd en dient dan als saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : Met tagliatelle en een frisse salade.
Els zegt: