Recept
« Terug naar recepten
Konijnenbout uit de oven met knolselderij-stamppot
PT25M
Konijnenbout uit de oven met knolselderij-stamppot
Konijnenbout uit de oven met knolselderij-stamppot
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenbout uit de oven met knolselderij-stamppot te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg de plakken prosciutto per 2 plakken deels over elkaar met daarop een aantal blaadjes basilicum.
- Bestrooi de konijnenbouten met wat peper.
- Leg vervolgens de konijnenbouten op de prosciutto en wikkel deze in.
- Verhit 2 el olijfolie in een grove ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak hierin de konijnenbouten aan beide kanten goudbruin en zet het vuur uit.
- Doe de boter erbij en laat smelten.
- Blus af met de witte wijn en knijp de citroen uit boven de konijnenbouten.
- Bewaar de uitgeknepen citroenhelften voor de volgende stap.
- Halveer de knoflookbol en sjalotten en leg deze samen met de uitgeknepen citroenhelften bij de konijnenbouten.
- Steek er hier en daar wat takjes tijm en rozemarijn tussen.
- Rooster de konijnenbouten in ca. 40 min. in het midden van de voorverwarmde oven.
- Draai de konijnenbouten halverwege de baktijd om en rooster nog eens 15 min.
- Voeg eventueel nog wat water toe en dek het af met aluminiumfolie als de konijnenbouten te snel verkleuren.
- Controleer de gaarheid van de konijnenbouten.
- Als deze bijna goed is kunt u de trosjes druiven toevoegen en de laatste 10 min. in de oven verder laten garen en roosteren.
- Bereid intussen de knolselderij-stamppot.
- Snijd de aardappels en knolselderij in grove stukken en breng aan de kook in ruim water met een snufje zout.
- Kook de aardappels en knolselderij in ca. 20-25 min. gaar.
- Giet de groente af, voeg een deel van de room en een scheut olijfolie toe en stamp tot een grove knolselderij-stamppot.
- Serveer de konijnenbouten met de knolselderij-stamppot.
- Garneer met wat grove peper en rozemarijn.
- VEGA TIP: vervang de konijnenbouten met prosciutto door oesterzwammen!
- Gebruik 400 g oesterzwammen en marineer met 4 el sojasaus, 2 el olijfolie, 2 tenen knoflook (fijngesneden) en 4 takjes tijm.
- Bak samen met de sjalotten voor max. 30 min. in de oven.