Recept
« Terug naar recepten
Konijnenpasteitje met roomsaus
PT60M
Konijnenpasteitje met roomsaus
Een heerlijk konijnenpasteitje met roomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
van een vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Konijnenpasteitje met roomsaus te bereiden
De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.
Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.
De rest van de boter smelten en mengen met de bloem. De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.
Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen. Laten doorwarmen en van het vuur nemen.
Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.
Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes.
Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.
De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.
De rest van de boter smelten en mengen met de bloem. De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.
Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen. Laten doorwarmen en van het vuur nemen.
Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.
Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes.