KookJij

Kool met kruiden uit India

Een heerlijk kool met kruiden uit india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kool met kruiden uit India te bereiden

*De gehakte (gesnipperde,geraspte) ui,knoflook,gember,
lombok in een grote braadpan met dikke bodem ± 3 -4 min.
verhitten zonder te kleuren.
*Dan 1 theelepel djinten en kunyit er door mengen.
*Nu de kool toevoegen en blijven roeren tot het geheel één
egale gele kleur heeft gekregen.
*Nu de djinten,ketumbar,chili,Nam Pla en peper toevoegen,
goed door roeren en met deksel er op in ± 10-12 minuten
gaar stoven onder zo nu en dan door roeren en zo nodig met toevoeging van een scheutje water of bouillon om uitdrogen te voorkomen.Op het laatst pas de boter toevoegen.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Lekker bij bv kipcurry.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hihi Kruidenvrouwke,
Gezien het feit dat het er dik inzit dat de kool bij de kip(curry) gegeten zal worden,lijkt het niet onlogisch om te opteren voor Gewurztraminer of Riesling wijn.
Jan A:o
derbyke

derbyke zegt:
Zal deze keer een wijntje uit India zijn.;)Groetjes van ons 3 :);):p
Kruidenvrouwke

Kruidenvrouwke zegt:
Ha Jan, en wat drinken we erbij? (hihi) dat vermeld je anders toch ook altijd?
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Rita , hoop je te kunnen helpen .Geklaarde boter is boter die gesmolten is om de vaste bestanddelen en het water te scheiden van het vet. Geklaarde boter heeft een hoger kookpunt dan gewone boter . Boter op een zacht vuurtje laten smelten, schuim afscheppen en heldere vloeistof overgieten in ander pannetje.Groetjes van ons 3 :);):p
Rita

Rita zegt:
Ik ben wel vervelend maar ik wilde graag weten wat geklaarde boter is.
Groetjes Rita.
Rita

Rita zegt:
Sorry ik heb de receptuur nog eens doorgelezen en nu snap ik ook waarom er dubbele ingredienten in staan. Ik ga het zeker van de week een keertje maken.
Groetjes Rita.
Rita

Rita zegt:
Het lijkt mij heerlijk maar er staan ingredienten dubbel in vermeld. Kan je misschien iets duidelijker zijn? Ik begrijp er niets van.Maar ik wil het wel graag maken.
Met vriendelijke groet,
Rita.