Recept
« Terug naar recepten
Kool met kruiden uit India
PT30M
Kool met kruiden uit India
Een heerlijk kool met kruiden uit india recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Dieet & Slank - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kool met kruiden uit India te bereiden
*De gehakte (gesnipperde,geraspte) ui,knoflook,gember,
lombok in een grote braadpan met dikke bodem ± 3 -4 min.
verhitten zonder te kleuren.
*Dan 1 theelepel djinten en kunyit er door mengen.
*Nu de kool toevoegen en blijven roeren tot het geheel één
egale gele kleur heeft gekregen.
*Nu de djinten,ketumbar,chili,Nam Pla en peper toevoegen,
goed door roeren en met deksel er op in ± 10-12 minuten
gaar stoven onder zo nu en dan door roeren en zo nodig met toevoeging van een scheutje water of bouillon om uitdrogen te voorkomen.Op het laatst pas de boter toevoegen.
lombok in een grote braadpan met dikke bodem ± 3 -4 min.
verhitten zonder te kleuren.
*Dan 1 theelepel djinten en kunyit er door mengen.
*Nu de kool toevoegen en blijven roeren tot het geheel één
egale gele kleur heeft gekregen.
*Nu de djinten,ketumbar,chili,Nam Pla en peper toevoegen,
goed door roeren en met deksel er op in ± 10-12 minuten
gaar stoven onder zo nu en dan door roeren en zo nodig met toevoeging van een scheutje water of bouillon om uitdrogen te voorkomen.Op het laatst pas de boter toevoegen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Lekker bij bv kipcurry.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
deuxchapeaux zegt:
Gezien het feit dat het er dik inzit dat de kool bij de kip(curry) gegeten zal worden,lijkt het niet onlogisch om te opteren voor Gewurztraminer of Riesling wijn.
Jan A:o