Recept
« Terug naar recepten
Koolrabi ovenschotel
PT90M
Koolrabi ovenschotel
Koolrabi vind ik erg lekker, de smaak zit een beetje tussen witte kool en
radijsjes in.
Dus als ik een recept tegen kom met een anders dan andere
bereidingswijze dan wil ik dat graag uitproberen. Ik kwam dit recept op
internet tegen en het bleek ook al in aangepaste vorm gemaakt te zijn. Daar
heb ik nog eens een keer mijn eigen inspiratie aan toegevoegd en zo is
deze verbastering weer ontstaan. Overigens wel een hele lekkere en
gezonde verbastering.
Aandachtspuntje is wel dat de schotel lang genoeg in de oven staat omdat
de koolrabi en aardappel er rauw ingaan. In het originele recept werd 40
minuten genoemd maar ik vind 45 tot 60 minuten toch beter. Natuurlijk is
ook elke oven weer anders dus de oventijden zijn altijd richttijden.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
sos recepten/Koken op hakken/Aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrabi ovenschotel te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de kookroom en de bouillon in een pannetje en laat dit tot ongeveer de helft inkoken.
- Schil de aardappels en de koolrabi en snijd in zo dun mogelijke plakjes.
- Fruit de fijngesnipperde knoflook en de fijngesnipperde ui in een beetje olijfolie.
- Eenmaal glazig kan je het gehakt erbij voegen en stevig aanbraden.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Doe in een ovenschotel eerst de helft van het gehakt, dan een laag koolrabi, dan een laag aardappel dan de andere helft van het gehakt, en eindig met een laatste laag koolrabi.
- Overgiet het geheel met de ingekookte room-bouillon, verkruimel de feta erover en zet 45 tot 60 minuten in de oven.
- Zet op het laatst even de grill aan voor een mooi bruin korstje.