Recept
« Terug naar recepten
Koolrolletjes gevuld met gehakt
PT60M
Koolrolletjes gevuld met gehakt
Een heerlijk koolrolletjes gevuld met gehakt recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Maria van Kooyk
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolrolletjes gevuld met gehakt te bereiden
Snij de onderkant en kern uit de kool. (zodat de bladeren makkelijker loslaten).
Zet een grote pan water op.
Laat de kool in het kokende water zakken.
Na ongeveer 5 minuten zijn de buitenste bladeren zacht en kunnen verwijderd worden.
Laat de rest van de kool weer in het water zakken en herhaal dit totdat alle bladeren zacht en los zijn.
Snij de dikke harde nerf uit de bladeren.
Let alle bladeren apart in een vergiet.
Maak de uien en de knoflook schoon en snipper ze heel fijn (of raspen).
Doe het gehakt, uien, knoflook, peterselie, rijst, ei, olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng het heel goed door elkaar.
Beboter een grote koekenpan.
Zorg dat er genoeg ruimte is op het aanrecht of op de keukentafel.
Leg 2 koolbladeren op elkaar, zorg dat er geen gaten zijn.
Leg 1 eetlepel gehaktmengsel op het koolblad.
Vouw de onderkant van het koolblad over het gehakt en rol het 1 keer door.
Vouw nu de zijkanten over het pakketje.
Rol het pakketje nu stevig op en leg het in de koekenpan.
Herhaal dit tot het gehakt mengsel op is.
Giet kokend water over de koolrolletjes, totdat ze net onder staan en voeg wat zout en boter toe plus wat tomatenconcentraat.
Plaats een bord op de rolletjes, zodat ze hun vorm behouden.
Laat dit ongeveer 40 minuten sudderen op een laag pitje totdat het gehakt gaar is.
Besprenkel de rolletjes met vers citroensap en direct serveren.
Zet een grote pan water op.
Laat de kool in het kokende water zakken.
Na ongeveer 5 minuten zijn de buitenste bladeren zacht en kunnen verwijderd worden.
Laat de rest van de kool weer in het water zakken en herhaal dit totdat alle bladeren zacht en los zijn.
Snij de dikke harde nerf uit de bladeren.
Let alle bladeren apart in een vergiet.
Maak de uien en de knoflook schoon en snipper ze heel fijn (of raspen).
Doe het gehakt, uien, knoflook, peterselie, rijst, ei, olijfolie, zout en peper in een grote kom en meng het heel goed door elkaar.
Beboter een grote koekenpan.
Zorg dat er genoeg ruimte is op het aanrecht of op de keukentafel.
Leg 2 koolbladeren op elkaar, zorg dat er geen gaten zijn.
Leg 1 eetlepel gehaktmengsel op het koolblad.
Vouw de onderkant van het koolblad over het gehakt en rol het 1 keer door.
Vouw nu de zijkanten over het pakketje.
Rol het pakketje nu stevig op en leg het in de koekenpan.
Herhaal dit tot het gehakt mengsel op is.
Giet kokend water over de koolrolletjes, totdat ze net onder staan en voeg wat zout en boter toe plus wat tomatenconcentraat.
Plaats een bord op de rolletjes, zodat ze hun vorm behouden.
Laat dit ongeveer 40 minuten sudderen op een laag pitje totdat het gehakt gaar is.
Besprenkel de rolletjes met vers citroensap en direct serveren.
slaatje zegt: