KookJij

Koolrolletjes

Een heerlijk koolrolletjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koolrolletjes te bereiden

Van kool 12 mooie bladeren halen (rest van kool wordt niet gebruikt) en wassen. In pan met ruim water met zout koolbladeren 10 à 15 minuten koken. Intussen ui pellen en fijn snipperen. In kom gehakt met ui, karwijzaad, nootmuskaat, zout, peper, kerriepoeder, verkruimelde beschuit en ei tot samenhangende massa kneden. Gehakt in 12 porties verdelen en tot rolletjes vormen. Gehaktrolletjes op koolbladeren leggen, bladeren dichtvouwen en vaststeken met cocktailprikker.

Bereiden
In braadpan boter verhitten en koolrolletjes in ca. 4 minuten rondom lichtbruin bakken. 2 dl water en bouillontablet toevoegen en rolletjes afgedekt in ca. 25 minuten zachtjes gaar stoven. Rolletjes uit pan nemen en over vier borden verdelen. Slagroom door stoofvocht roeren en goed doorwarmen. Saus over koolrolletjes verdelen. Serveren met gekookte aardappels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
uh,er staat witte kool en niet savooikool...witte kool is idd te stijf om rauw op te rollen.
maar verder een heerlijk recept!
rebecca1989

rebecca1989 zegt:
Hmmm wat vreemd allemaal, k maak koolrolletjes al jaren zo en heb nog nooit meegemaakt dat de kool scheurt tijdens het inrollen van het gehakt of dat het te droog wordt als k ze niet doe stoven of blancheren dus ik snap niet hoe jullie het voor mekaar krijgen, maar savooikool is heel soepel om mee te werken en niet stijf:?
Tania

Tania zegt:
Wanneer je de bladeren niet blancheert zijn ze moeilijk om het gehakt heen te rollen. Het gaar maken van de rolletjes zou ik niet doen door ze te bakken (daar wordt het omhulsel hard van) maar door ze in bouillon, tomatensap of in een lichte saus in de oven te laten stoven. Zo blijft het omhullende koolblad soepel en droogt het gehakt niet helemaal uit. ;)
rebecca1989

rebecca1989 zegt:
K zou ze niet blancheren of gaar koken want anders is de kool zacht en niet lekker knapperig;)
frits

frits zegt:
lijkt mij lekker,maar moet de kool niet eerst beetgaar koken,vr,gr,Frits
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Inderdaad Tania.Drie minuten in kokend zout water.En i.p.v. garen, gbruiken wij toothpicks
Tania

Tania zegt:
Het gehakt is nog beter in de kool te rollen wanneer je de koolbladeren kort blancheert. Doe je dat niet dan scheuren de bladeren te makkelijk. ;)