Recept
« Terug naar recepten
Koolsoep
PT45M
Koolsoep
Een heerlijk koolsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle Wintersoep
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolsoep te bereiden
1. Schaaf de kool en blancheer de koolreepjes 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken en goed uitlekken.
2. Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de aardappelen, de helft van de kool en de knoflook toe. Schenk er de bouillon bij en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper en zou. Laat nog 2 minuten doorkoken.
3. Haal het vel van de worst en snij ze in fijne plakjes. Bak in een koekenpan, 1 minuut aan elke kant, in wat olijfolie. Voeg de rest van de koolreepjes toe en roerbak enkele minuten.
4. Verdeel de gebakken worst en koolreepjes over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Werk af met gehakte korianderblaadjes.
2. Fruit de ui in wat olijfolie. Voeg de aardappelen, de helft van de kool en de knoflook toe. Schenk er de bouillon bij en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep met de staafmixer. Kruid naar smaak bij met peper en zou. Laat nog 2 minuten doorkoken.
3. Haal het vel van de worst en snij ze in fijne plakjes. Bak in een koekenpan, 1 minuut aan elke kant, in wat olijfolie. Voeg de rest van de koolreepjes toe en roerbak enkele minuten.
4. Verdeel de gebakken worst en koolreepjes over diepe borden of kommetjes. Lepel er de hete soep bij. Werk af met gehakte korianderblaadjes.