Recept
« Terug naar recepten
Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte pasta
PT30M
Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte pasta
Een heerlijk koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte pasta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvis in een jasje van gedroogde ham met zwarte pasta te bereiden
Kook de zwarte pasta beetgaar in kokend gezouten water met een scheutje olijfolie.
Rol de koolvisfilet in een sneetje gedroogde ham, kruid met peper en bak ze in boter gedurende een 3 tot 4 minuten per kant.
Breng de visfumet aan de kook, voeg de witte wijn en room toe en laat een 5-tal minuten inkoken. Pel de tomaten, verwijder de pitten, snijd ze in 8 stukken en voeg ze bij de saus, kook terug 5 minuten in en voeg op het laatst het basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet ze door een zeef.
Leg de koolvisrol op een bedje van pasta, giet de saus er rond en versier met geschaafde (of gemalen) parmezaankaas.
Rol de koolvisfilet in een sneetje gedroogde ham, kruid met peper en bak ze in boter gedurende een 3 tot 4 minuten per kant.
Breng de visfumet aan de kook, voeg de witte wijn en room toe en laat een 5-tal minuten inkoken. Pel de tomaten, verwijder de pitten, snijd ze in 8 stukken en voeg ze bij de saus, kook terug 5 minuten in en voeg op het laatst het basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet ze door een zeef.
Leg de koolvisrol op een bedje van pasta, giet de saus er rond en versier met geschaafde (of gemalen) parmezaankaas.