Recept
« Terug naar recepten
Koolvissoepje onder korst
PT30M
Koolvissoepje onder korst
Een heerlijk koolvissoepje onder korst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koolvissoepje onder korst te bereiden
Kook de mosselen gaar in de witte wijn, versnipperde selder en ui, tijm, laurier en wat peper. Haal de mosselen uit de schelp en zeef het kookvocht.
Snij de koolvisfilet in dobbelstenen, pocheer ze gaar (2 minuten) in de gevogeltebouillon en zeef het kookvocht.
Snij de wortel en prei in fijne dobbelsteentjes en stoof ze aan in olijfolie, giet het gezeefde kookvocht van de koolvis en de mosselen erbij en laat 2 minuten sudderen.
Snij de oesterzwammen in fijne reepjes, bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de koolvis, mosselen, groenten, oesterzwammen en het kookvocht over de soepkommen.
Strijk het bladerdeeg in met eigeel en span dit over de soeptassen. Snij het overtollige deeg met een mes weg, druk de bladerdeeg goed aan tegen de soeptassen zodat ze goed afgesloten zijn om invallen van het deeg te voorkomen en plaats ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Dien de koolvissoep in korst op en snij pas aan tafel met een klein mesje het korstje los zodat de heerlijke geuren van de soep vrijkomen voor je tafelgenoten.
Snij de koolvisfilet in dobbelstenen, pocheer ze gaar (2 minuten) in de gevogeltebouillon en zeef het kookvocht.
Snij de wortel en prei in fijne dobbelsteentjes en stoof ze aan in olijfolie, giet het gezeefde kookvocht van de koolvis en de mosselen erbij en laat 2 minuten sudderen.
Snij de oesterzwammen in fijne reepjes, bak ze krokant in olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de koolvis, mosselen, groenten, oesterzwammen en het kookvocht over de soepkommen.
Strijk het bladerdeeg in met eigeel en span dit over de soeptassen. Snij het overtollige deeg met een mes weg, druk de bladerdeeg goed aan tegen de soeptassen zodat ze goed afgesloten zijn om invallen van het deeg te voorkomen en plaats ze 10 minuten in een oven van 180°C.
Dien de koolvissoep in korst op en snij pas aan tafel met een klein mesje het korstje los zodat de heerlijke geuren van de soep vrijkomen voor je tafelgenoten.