Recept
« Terug naar recepten
Koreaanse rettichsalade (Mu saingchai)
PT1M
Koreaanse rettichsalade (Mu saingchai)
Een heerlijk koreaanse rettichsalade (mu saingchai) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Korea
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koreaanse rettichsalade (Mu saingchai) te bereiden
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in flinterdunne reepjes. Hak de sesamzaadjes fijn. Roer in een schaal de sojasaus met de olie, de sesamolie, de azijn en de suiker tot een sausje. Voeg zout naar smaak toe. Schil de rettich met een dunschiller. Snijd de rettich in stukken van circa 5 centimeter. Snijd deze in dunne plakken en snijd de plakken in dunne reepjes. Schil de appel en snijd ook deze in dunne reepjes. Snijd ook de bosuitjes in dunne reepjes van 5 centimeter lang. Schep de rettich, de appel en de bosui door het sausje. Laat de salade in de koelkast minstens een uur door en door koud worden.
camilla zegt:
Deze groente is nauw verwant aan radijs. De smaak is echter scherper. De groente komt uit eigen land, maar ook uit onder meer Frankrijk, Spanje en Duitsland. Verkrijgbaarheid: goed verkrijgbaar in de lente en zomer, gemiddeld in de herfst en winter ;)