KookJij

Kornhoen met linzen en sinaasappelsaus

De sinaasappelsaus met kornhoen is een erg goede combinatie, wat heerlijk en erg lekker is om met kerst te serveren.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kornhoen met linzen en sinaasappelsaus te bereiden

Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Kooktijd: 1 uur

1. Schroei de kornhoenders af voor de bereiding en snijd ze in stukken. Zet het borstvlees apart. Maak een fond van de karkassen met een bouquet garni. Kook de linzen 20 minuten met een andere bouquet garni.

2. Schil de aardappels en 200 g wortels en schaaf ze. Druk ze goed uit op absorberend keukenpapier. Maak er 4 koeken van en breng op smaak met peper en zout. Doe ze in een kleine, hete pan en laat ze aan beide kanten knapperig worden.

3. Schil de rest van de wortels en snijd ze in reepjes. Frituur ze in hete olie. Bak het borstvlees een paar minuten in een pan en laat dan verder garen in de oven. Haal het vlees uit de pan en houd het warm.

4. Doe de fond in de braadpan van het vlees, kook in en voeg sinaasappelsap toe. Haal door een zeef en monteer de saus met boter. Voeg de linzen toe en roer goed om. Giet de saus op de voorverwarmde borden, leg een aardappel-wortelkeok in het midden en daarop het borstblees en de grifuurde worteljulienne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobby

bobby zegt:
Yves, als je het recept hebt gemaakt ben ik erg benieuwd wat je ervan vindt.
Yves

Yves zegt:
Heloo,

Dat recept moet lekker zijn.En zeker zoiets
zonder slagroom.Want de
recepten die we ontvan-
gen zijn veel met slag-
room.Deze wordt deze
week geproefd.

Yves