Recept
« Terug naar recepten
Kortrijkse bel
PT60M
Kortrijkse bel
Een heerlijk kortrijkse bel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kortrijkse bel te bereiden
Breng de bouillon met de wijn aan de kook en voeg de gesnipperde ui,schoongemaakte wortel (in stukken gesneden),de gewassen peterelie,tijm,foelie,peperkorrels,laurierblaadje en een snufje zout toe.Leg het vlees erin en kook het gerecht zachtjes gedurende 30 min.Houd het vlees warm en zeef de bouillon.Maak in de kooktijd van het vlees de champignons schoon en snijd deze in plakjes.Smelt de boter maar laat deze niet te bruin worden en leg de plakjes champignons erin.Leg een deksel op de pan en laat de champignons 5 min.zachtjes smoren.Zet het vuur dan hoog en haal de deksel van de pan.Laat al het vocht verdampen.Bestuif de champignons met de bloem en laat het mengsel 1 min.bakken.Voeg geleidelijk en onder roeren de bouillon toe.Blijf roeren tot de saus gebonden is en laat deze nog 5 min.zachtjes koken.Voeg peper naar smaak toe.Snijd het vlees in plakken en leg deze op een voorverwarmde schotel.Giet de saus erover.
Lekker met gekookte aardappelen en div.soorten gekookte groenten.
Lekker met gekookte aardappelen en div.soorten gekookte groenten.