Recept
« Terug naar recepten
Kotelet gelardeerd met Brugge Oud
PT45M
Kotelet gelardeerd met Brugge Oud
Een heerlijk kotelet gelardeerd met brugge oud recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kotelet gelardeerd met Brugge Oud te bereiden
Snij het vlees van de varkenskotelet in twee en open zo de kotelet.
Leg er een sneetje ham en een sneetje kaas tussen.
Vouw de varkenskotelet dicht en omwikkel met een darmnet.
Bak de koteletten in gesmolten boter, en ontvet ze.
Bak de sjalotjes goudkleurig, deglaceer met rode wijn tot deze volledig is uitgekookt.
Doe de runder fond in de pan en breng op gewenste dikte.
Maak de schorseneren schoon, kook in gezouten water tot ze lekker knapperig zijn en laat ze nadien schrikken onder ijskoud water.
Snij de schorseneren in gelijke stukken, laat de room inkoken, kruid en voeg er de schorseneren aan toe alsook gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, blancheer en laat gaar worden in gesmolten boter in de oven. Houd nadien warm op lage temperatuur met een klomp boter.
Leg er een sneetje ham en een sneetje kaas tussen.
Vouw de varkenskotelet dicht en omwikkel met een darmnet.
Bak de koteletten in gesmolten boter, en ontvet ze.
Bak de sjalotjes goudkleurig, deglaceer met rode wijn tot deze volledig is uitgekookt.
Doe de runder fond in de pan en breng op gewenste dikte.
Maak de schorseneren schoon, kook in gezouten water tot ze lekker knapperig zijn en laat ze nadien schrikken onder ijskoud water.
Snij de schorseneren in gelijke stukken, laat de room inkoken, kruid en voeg er de schorseneren aan toe alsook gehakte peterselie.
Schil de aardappelen, blancheer en laat gaar worden in gesmolten boter in de oven. Houd nadien warm op lage temperatuur met een klomp boter.