KookJij

Köttbullar

Een heerlijk köttbullar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Köttbullar te bereiden

Kook de aardappel en stamp hem tot puree. Snijd de ui in stukjes. Fruit de ui in een klont boter. Kneed in de kom de ui, gehakt, aardappelpuree, paneermeel, peterselie, ei, zout en een scheutje van de slagroom tot een mooie bal. Maak kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in de olie met een klont boter in 10 minuten gaar. Haal de balletjes uit het vet en maak met het vet en de bloem een roux. Voeg de rest van de slagroom toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus voor het opdienen over de balletjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvonne

yvonne zegt:
Ja dat klopt alwin.
in dk heet het frikadelle en worden ook anders gemaakt.
Alwin

Alwin zegt:
Köttbullar komt uit Zweden, NIET uit Denemarken. Het wordt ook wel Zweedse gehaktballetjes genoemd..;)