Recept
« Terug naar recepten
Köttbullar
PT60M
Köttbullar
Een heerlijk köttbullar recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Köttbullar te bereiden
Kook de aardappel en stamp hem tot puree. Snijd de ui in stukjes. Fruit de ui in een klont boter. Kneed in de kom de ui, gehakt, aardappelpuree, paneermeel, peterselie, ei, zout en een scheutje van de slagroom tot een mooie bal. Maak kleine balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehaktmengsel. Bak de balletjes in de olie met een klont boter in 10 minuten gaar. Haal de balletjes uit het vet en maak met het vet en de bloem een roux. Voeg de rest van de slagroom toe en laat de saus een paar minuten doorkoken. Giet de saus voor het opdienen over de balletjes.
yvonne zegt:
in dk heet het frikadelle en worden ook anders gemaakt.