Recept
« Terug naar recepten
Koude erwtensoep met lenteui
PT15M
Koude erwtensoep met lenteui
Een heerlijk koude erwtensoep met lenteui recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne Frencken
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude erwtensoep met lenteui te bereiden
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een (saus) pan de olie.
Fruit de sjalot met de knoflook 1 min.
Bak de doperwten 1 min. mee.
Schep 1 el erwten uit de pan en bewaar voor de garnering.
Schenk 100 ml prosecco (bewaar de rest van de prosecco in de koelkast) en de bouillon erbij en kook de soep 8 min. zachtjes.
Knip intussen voor de garnering ½ bosui in ringetjes.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat de soep in 1 min. 1 uur in de koelkast goed koud worden.
5 MINUTEN voor je gaat eten :
De soep uit de koelkast halen.
Schenk het erwtensoepje in 4 (wijn) glazen en maak af met de apart gehouden knapperige erwtjes en wat ringetjes bosui.
Voeg naar wens, voor een extra bruisend accent, een klein scheutje prosecco toe.
Verhit in een (saus) pan de olie.
Fruit de sjalot met de knoflook 1 min.
Bak de doperwten 1 min. mee.
Schep 1 el erwten uit de pan en bewaar voor de garnering.
Schenk 100 ml prosecco (bewaar de rest van de prosecco in de koelkast) en de bouillon erbij en kook de soep 8 min. zachtjes.
Knip intussen voor de garnering ½ bosui in ringetjes.
Pureer de soep met de staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat de soep in 1 min. 1 uur in de koelkast goed koud worden.
5 MINUTEN voor je gaat eten :
De soep uit de koelkast halen.
Schenk het erwtensoepje in 4 (wijn) glazen en maak af met de apart gehouden knapperige erwtjes en wat ringetjes bosui.
Voeg naar wens, voor een extra bruisend accent, een klein scheutje prosecco toe.
Mijn kookverhaal (Yvonne Frencken)
Minstens 2 uur van tevoren klaarmaken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
y.frencken zegt:
Ben nog iets vergeten te vermelden.
Kunt U dit nog toevoegen s.v.p.
5 Minuten voor het serveren :
Neem de soep uit de koelkast.
Schenk het erwtensoepje in 4 ( wijn ) glazen en maak af met de apart gehouden knapperige erwtjes en wat ringetjes bosui.
Voeg naar wens, voor een extra bruisend accent, een klein scheutje prosecco toe.
Bedankt hiervoor !
Yvonne
derbyke zegt: