Recept
« Terug naar recepten
Koude kip met limoenmayo
PT50M
Koude kip met limoenmayo
Een heerlijk koude kip met limoenmayo recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
225 kCal energie
24 Gram eiwit
14 Gram vet
1 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
14 Gram vet
1 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Koude kip met limoenmayo te bereiden
Breng een pan water met 2 theelepels zout aan de kook.
Voeg de kipfilet toe en laat in circa 12 minuten gaar worden.
Houd het water tegen de kook aan, pocheren.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Snijd de kip in dunne plakjes.
Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander.
Verdeel over 4 borden.
Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Voeg de kipfilet toe en laat in circa 12 minuten gaar worden.
Houd het water tegen de kook aan, pocheren.
Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit.
Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Snijd de kip in dunne plakjes.
Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander.
Verdeel over 4 borden.
Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover.
Bestrooi met peper en zout naar smaak.