*Dien ze op met een blaadje sla en wat fijn geknipte bieslook
#
De variaties zijn met vissoorten,kreeft,kip enz.
Je kunt er allerlei andere smaakgevers in doen.
Je kunt er een tomaten salsa bij geven,enzenz
Recept
« Terug naar recepten
Krab Koriander en Komkommer Salsa (KKenK)
PT90M
Krab Koriander en Komkommer Salsa (KKenK)
Een heerlijk krab koriander en komkommer salsa (kkenk) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krab Koriander en Komkommer Salsa (KKenK) te bereiden
*Maak eersteen gladde smeuige aardappelpuree met de aardappels,boter,losgeklopte eieren,korianderblaadjes,lenteuitjes,krabvlees en peper + zout.
Kneed dit goed door elkaar en maak er 8 platte schijven van.
Je kunt er ook 4 schijven van maken,maar die gaan bij het bakken sneller stuk.
*de 8 schijven lichtjes bloemen,door de eiwitten wentelen en dan dik bedekken met paneermeel.Leg deze schijven even weg om verder af te koelen in ijskast.
#
Nu eerst de salsa maken.
*Schil de komkommer,ontzaad de komkommer en snijd hem in heel kleine blokjes
*Meng olie en citroensap goed dooreen met de zeste en peper + zout
*Meng komkommer met de kappertjes en meng daar door de olie-citroensap.Goed mengen en koud weg zetten.
#
Pak de krabcakes (Krabkeeks is misschien heel erg Hollands,maar het ziet er niet (lekker) uit) en frituur ze 1 voor 1 in de hete olie tot ze goudbruin zijn en houd ze warm
(bv in een oven die op 65 graden Celsius staat)
Kneed dit goed door elkaar en maak er 8 platte schijven van.
Je kunt er ook 4 schijven van maken,maar die gaan bij het bakken sneller stuk.
*de 8 schijven lichtjes bloemen,door de eiwitten wentelen en dan dik bedekken met paneermeel.Leg deze schijven even weg om verder af te koelen in ijskast.
#
Nu eerst de salsa maken.
*Schil de komkommer,ontzaad de komkommer en snijd hem in heel kleine blokjes
*Meng olie en citroensap goed dooreen met de zeste en peper + zout
*Meng komkommer met de kappertjes en meng daar door de olie-citroensap.Goed mengen en koud weg zetten.
#
Pak de krabcakes (Krabkeeks is misschien heel erg Hollands,maar het ziet er niet (lekker) uit) en frituur ze 1 voor 1 in de hete olie tot ze goudbruin zijn en houd ze warm
(bv in een oven die op 65 graden Celsius staat)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Julia zegt:
deuxchapeaux zegt:
Eet smalelijk.Jan A:)
deuxchapeaux zegt:
Jan A:)