KookJij

Krab Koriander en Komkommer Salsa (KKenK)

Een heerlijk krab koriander en komkommer salsa (kkenk) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krab Koriander en Komkommer Salsa (KKenK) te bereiden

*Maak eersteen gladde smeuige aardappelpuree met de aardappels,boter,losgeklopte eieren,korianderblaadjes,lenteuitjes,krabvlees en peper + zout.
Kneed dit goed door elkaar en maak er 8 platte schijven van.
Je kunt er ook 4 schijven van maken,maar die gaan bij het bakken sneller stuk.
*de 8 schijven lichtjes bloemen,door de eiwitten wentelen en dan dik bedekken met paneermeel.Leg deze schijven even weg om verder af te koelen in ijskast.
#
Nu eerst de salsa maken.
*Schil de komkommer,ontzaad de komkommer en snijd hem in heel kleine blokjes
*Meng olie en citroensap goed dooreen met de zeste en peper + zout
*Meng komkommer met de kappertjes en meng daar door de olie-citroensap.Goed mengen en koud weg zetten.
#
Pak de krabcakes (Krabkeeks is misschien heel erg Hollands,maar het ziet er niet (lekker) uit) en frituur ze 1 voor 1 in de hete olie tot ze goudbruin zijn en houd ze warm
(bv in een oven die op 65 graden Celsius staat)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Dien ze op met een blaadje sla en wat fijn geknipte bieslook
#
De variaties zijn met vissoorten,kreeft,kip enz.
Je kunt er allerlei andere smaakgevers in doen.
Je kunt er een tomaten salsa bij geven,enzenz

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Beste Joop van Rij,Zeste is het buitenste gekleurde schilletje van citroen,limoen,sinaasappel,grapefruit,enz.Dat wordt met een zesteur of dunschiller van het fruit gesneden en daarna heel fijn gemaakt en in de gerechten gebruikt.
Jan A:)
Julia

Julia zegt:
Een oproep aan Jan: laat het woord zeste voor wat het is en gebruik voortaan de woorden geraspte citrusschil a.u.b. want er is al 'tig' keer aan je gevraagd wat het betekent.
joop van rij

joop van rij zegt:
Jan een heerlijk recept maar wat is zeste grs joop
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Limelein,Ben tevreden dat jij tevreden bent.Zo gaat een recept ook een beetje leven.
Eet smalelijk.Jan A:)
limelein

limelein zegt:
Wat een lekker recept ik heb er een tomatensalsa bij gegeven. Ik ga het nu proberen met kip