Recept
« Terug naar recepten
Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol
PT20M
Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol
Een heerlijk krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinaire saisonnier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krabtartaar met dragon, wortelconfit en saffraanol te bereiden
Meng alle ingriënten en breng op smaak.
Voor de wortelconfit:
12 plakjes winterwortel
5 dl olijfolie
3 takjes dragon
1 takje tijm
knoflookteentjes
5 g peperkorrels
zout
Verwarm de olie met de kruiding tot 80°C en laat hierin de wortel confijten.
Breng op smaak met wat zout.
Voor de saffraanolie:
5 cl goede olijfolie
10 draadjes saffraan
Verhit de olie tot 50°C en laat de saffraan hierin trekken tot de olie mooi geel is.
Voor het garnituur:
aardappelkrul
basilicum
Voor de wortelconfit:
12 plakjes winterwortel
5 dl olijfolie
3 takjes dragon
1 takje tijm
knoflookteentjes
5 g peperkorrels
zout
Verwarm de olie met de kruiding tot 80°C en laat hierin de wortel confijten.
Breng op smaak met wat zout.
Voor de saffraanolie:
5 cl goede olijfolie
10 draadjes saffraan
Verhit de olie tot 50°C en laat de saffraan hierin trekken tot de olie mooi geel is.
Voor het garnituur:
aardappelkrul
basilicum