KookJij

Kreeft met chardonnaysaus.

Een heerlijk kreeft met chardonnaysaus. recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: mamamia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kreeft met chardonnaysaus. te bereiden

Snij de wortel en de prei in dunne slierten. Blancheer ze kort in gezouten water. Laat de visbouillon met 1 fijngesnipperd sjalotje en de wijn tot de helft inkoken. Giet er de room bij. Zeef de saus. Doe de groenten in de saus en laat nog even tot het kookpunt komen.
Kook de kreeften in 10 min gaar in de court-bouillon en laat ze erin afkoelen. Snij ze doormidden en verwijder de maag en het darmkanaal.
Kook de rijst gaar en meng er de gehakte peterselie door. Serveer de halve kreeft met de groenten en de chardonnaysaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

feyenoordmama

feyenoordmama zegt:
heb deze gemaakt op mijn visavond tijdens kerstdag.
perfect!
gelukkig had ik alles in huis voor de court boullion, want die had ik over het hoofd gezien en pas een half uurtje voor de gasten arriveerden wist ik wat het was en hoe het te maken...dank je google!:D