Recept
« Terug naar recepten
kreeft met gebakken aardappeltjes
PT50M
kreeft met gebakken aardappeltjes
Een heerlijk kreeft met gebakken aardappeltjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kreeft met gebakken aardappeltjes te bereiden
Snijd de koppen van de kreeften.hak 2 koppen fijn en bak ze in een braadpan in een scheutje olie met blokjes bleekselderij,wortel en ui.Flambeer na 8 minuten met een scheut cognac.Voeg 1/2 glas witte wijn toe,laat het vocht verdampen en voeg vervolgens 4 soeplepels water,een snufje zout en 1 theelepel tomatenpuree toe.Laat het geheel op laag vuur 30 minuten koken.Zeef vervolgens het verkregen sausje en aromatiseer het met een beetje geraspte citroenschil.bak in een koekenpan de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen bruin in een scheutje olie,1 teentje knoflook(in zijn geheel) en 1 takje rozemarijn,voeg zout en peper toe.Kook de kreeftenstaarten en de resterende kop 14 minuten in kokend water met 1 stengel bleekselderij,1 wortel 1 takje laurier en een ui.serveer de gebakken aardappelen en de in stukjes gesneden kreeftenstaarten op een bedje van saus,gegarneerd met de intacte kop van de kreeft en eventueel zijn koraal(de kuit).