Recept
« Terug naar recepten
Kriekenclafoutis
PT45M
Kriekenclafoutis
Een heerlijk kriekenclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kriekenclafoutis te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een diepe ovenschaal goed in met boter. Ontpit de helft van de vruchten. Doe ze in de schaal. Leg er de onontpitte krieken op. Sprenkel er de vruchtenjenever op.
2. Verwarm de melk. Smelt de rest van de boter. Vermeng in een kom de gezeefde bloem met 50g fijne suiker en een snuifje zout. Doe er een na een de eieren bij. Roer telkens goed glad met een houten lepel.
3. Schenk er in een straaltje de lauwe melk bij. Blijf krachtig roeren. Doe er de gesmolten boter bij en roer tot een dik vloeibaar beslag. Schenk het bij de krieken.
4. Zet 30 minuten in het midden van de oven. Strooi er de rest van de fijne suiker bij. Laat nog 15 minuten verder bakken. Bestrooi met de vanillesuiker en serveer meteen.
2. Verwarm de melk. Smelt de rest van de boter. Vermeng in een kom de gezeefde bloem met 50g fijne suiker en een snuifje zout. Doe er een na een de eieren bij. Roer telkens goed glad met een houten lepel.
3. Schenk er in een straaltje de lauwe melk bij. Blijf krachtig roeren. Doe er de gesmolten boter bij en roer tot een dik vloeibaar beslag. Schenk het bij de krieken.
4. Zet 30 minuten in het midden van de oven. Strooi er de rest van de fijne suiker bij. Laat nog 15 minuten verder bakken. Bestrooi met de vanillesuiker en serveer meteen.
Lizemie2 zegt: