Recept
« Terug naar recepten
Krokant taartje van filodeeg met gerookte zalm en
PT30M
Krokant taartje van filodeeg met gerookte zalm en
Een heerlijk krokant taartje van filodeeg met gerookte zalm en recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
ReceptenWeb
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokant taartje van filodeeg met gerookte zalm en te bereiden
Neem bij voorkeur iets dikker gesneden lichtgerookte Schotse zalm, verjus-azijn (azijn op basis van zure druiven, zure wijn of zure likeur) en verse mierikswortel.
Klop de créme fraïche, de azijn, de mierikswortel en de peper en zeezout samen los voor de saus.
Steek rondjes uit het filodeeg, bestrijk ze met zachte boter en bak ze in de hete olie krokant. Snijd de Quorn in piepkleine blokjes en de zalm in linten. Pluk de waterkers, was de blaadjes en droog ze in de slacentrifuge.
Frituur de quornblokjes krokant in de hete olie.
Bouw sandwiches op van filorondjes met daar tussen waterkers, zalm en de gefrituurde Quorn. Garneer met kervel en schenk de saus rond het gerecht.
Klop de créme fraïche, de azijn, de mierikswortel en de peper en zeezout samen los voor de saus.
Steek rondjes uit het filodeeg, bestrijk ze met zachte boter en bak ze in de hete olie krokant. Snijd de Quorn in piepkleine blokjes en de zalm in linten. Pluk de waterkers, was de blaadjes en droog ze in de slacentrifuge.
Frituur de quornblokjes krokant in de hete olie.
Bouw sandwiches op van filorondjes met daar tussen waterkers, zalm en de gefrituurde Quorn. Garneer met kervel en schenk de saus rond het gerecht.