KookJij

Krokante groente balletjes met satesaus

Dit gerecht is lekker als bijgerecht of als borrelhapje
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 6300 kCal energie
13 Gram eiwit
29 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: boodschappen ( Vomar)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokante groente balletjes met satesaus te bereiden

  1. Verhit de frituur olie tot 180*C.
  2. Meng de kool met de bleekselderij, 2 teentjes knoflook, bosui, tauge,1 rode peper (met zaad) en wortel.
  3. Breng op smaak met wat zout en peper. (niet te veel peper meer toevoegen i.v.m de spaanse peper anders wordt het mischien te heet)
  4. Meng de bloem met de bakpoeder en strooi over de groenten.
  5. Giet wat bouillon toe en kneed door elkaar.
  6. Voeg extra bouillon toe als het geheel te droog is.
  7. Vorm met 2 natte lepels of een ijsknijper bollen van het groentemengselen frituur deze in de oliegoudbruin en krokant .
  8. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
  9. bak de de spaanse peper met zaadlijst  en knoflook even aan en doe dit in een pannetje en voeg de satesaus toe en warm deze op tot deze gaat pruttelen doe er ook nog wat seroendeng door dat maakt de satesaus alleen maar lekkerder.
  10. Serveer de balletjes met de satesaus met seroendeng

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Je kan door dit recept ook nog wat vlees doen als je niet vegetarisch wilt eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst