Recept
« Terug naar recepten
Krokante groente balletjes met satesaus
PT25M
Krokante groente balletjes met satesaus
Dit gerecht is lekker als bijgerecht of als borrelhapje
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Snacks - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
Bevat per éénpersoons portie:
6300 kCal energie
13 Gram eiwit
29 Gram vet
76 Gram koolhydraten
13 Gram eiwit
29 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen ( Vomar)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante groente balletjes met satesaus te bereiden
- Verhit de frituur olie tot 180*C.
- Meng de kool met de bleekselderij, 2 teentjes knoflook, bosui, tauge,1 rode peper (met zaad) en wortel.
- Breng op smaak met wat zout en peper. (niet te veel peper meer toevoegen i.v.m de spaanse peper anders wordt het mischien te heet)
- Meng de bloem met de bakpoeder en strooi over de groenten.
- Giet wat bouillon toe en kneed door elkaar.
- Voeg extra bouillon toe als het geheel te droog is.
- Vorm met 2 natte lepels of een ijsknijper bollen van het groentemengselen frituur deze in de oliegoudbruin en krokant .
- Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
- bak de de spaanse peper met zaadlijst en knoflook even aan en doe dit in een pannetje en voeg de satesaus toe en warm deze op tot deze gaat pruttelen doe er ook nog wat seroendeng door dat maakt de satesaus alleen maar lekkerder.
- Serveer de balletjes met de satesaus met seroendeng
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Je kan door dit recept ook nog wat vlees doen als je niet vegetarisch wilt eten.