Recept
« Terug naar recepten
Krokante slablaadjes met pikante kipsalade
PT30M
Krokante slablaadjes met pikante kipsalade
Een heerlijk krokante slablaadjes met pikante kipsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Krokante slablaadjes met pikante kipsalade te bereiden
Snijd de krop ijsbergsla in vieren en haal de blaadjes los van elkaar. Snijd daarna de kipfilet in dobbelsteentjes en kruid deze met peper en zout. Bak het vlees vervolgens in een wok snel in olie lichtbruin en gaar. Voeg daarna de sjalotjes, knoflook, taugé, lente uitjes, chilisaus, ytomatenketchup en sojasaus toe en laat deze kort meebakken. Blus het geheel af met slagroom en laat het gerecht afkoelen. Controleer de kipsalade daarna op smaak en kruid het gerecht indien nodig met peper en zout. Leg op ieder blaadje een bergje salade. Serveer de kipsalade als hapje bij de borrel.
Anna zegt:
Ik denk dat je hoge ogen gooit als je dit als voorgerecht maakt.
Groetjes,
Anna
KookJij.