Recept
« Terug naar recepten
Kropsla en witlof, vegetarisch
PT40M
Kropsla en witlof, vegetarisch
Een heerlijk kropsla en witlof, vegetarisch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
hdv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kropsla en witlof, vegetarisch te bereiden
Oven verwarmen op 190 gr.
Sla + witlof, 15 gr boter, nootmuskaat en zout en peper 3 min in pan met deksel voorverwarmen.
In andere pan boter verwarmen, bloem erdoor, 1 min verwarmen, totdat een saus ontstaat, daarna geleidelijk melk toevoegen.
Citroenrasp, tabasco en kaas en eierdooiers aan de saus toevoegen en het willofmengsel.
Eiwitten schuimig kloppen, bakpoeder erdoor scheppen, stijfkloppen.
Eiwit door de saus scheppen.
Beboterde vorm bestrooien met helft van de kaas, saus erin schenken.
Rest van de kaas erover.
35 min in de oven.
Sla + witlof, 15 gr boter, nootmuskaat en zout en peper 3 min in pan met deksel voorverwarmen.
In andere pan boter verwarmen, bloem erdoor, 1 min verwarmen, totdat een saus ontstaat, daarna geleidelijk melk toevoegen.
Citroenrasp, tabasco en kaas en eierdooiers aan de saus toevoegen en het willofmengsel.
Eiwitten schuimig kloppen, bakpoeder erdoor scheppen, stijfkloppen.
Eiwit door de saus scheppen.
Beboterde vorm bestrooien met helft van de kaas, saus erin schenken.
Rest van de kaas erover.
35 min in de oven.
Mijn kookverhaal (Hans de vos)
Veel eetplezier!!