Recept
« Terug naar recepten
Kruidenaardappelen met prei
PT20M
Kruidenaardappelen met prei
Een heerlijk kruidenaardappelen met prei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerard Schaefers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidenaardappelen met prei te bereiden
Snijd terwijl de aardappelen koken (met schil) de prei in ragfijne ringetjes, (witte en lichtgroene gedeelte).
Verwarm de olie met de prei en smoor de prei glazig.
Houd het vuur laag en laat de prei vooral niet verkleuren.
Blus met de bouillon en voeg het zout toe.
Breng alles weer aan de kook, doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur.
De prei wordt nu vanzelf bijtgaar.
Vermeng de kaas met de overige ingrediënten: prak daarbij zoveel melk erdoor dat er een zeer stevige, maar toch smeerbare pasta ontstaat.
Verwarm de oven voor.
Pel de aardappelen zolang ze nog warm zijn en snijd ze overlangs doormidden.
Doe de prei in een ovenvaste schaal.
Smeer op het snijvlak van elke halve aardappel een dikke laag van het kaasmengsel en laat hierbij een rand van 1 cm vrij.
Zet de aardappels nu in het bedje van prei en zorg ervoor dat ze waterpas staan.
Bak het gerecht in 10 minuten bij 200° C op de middelste richel tot er op de kaas bruine puntjes ontstaan.
Verwarm de olie met de prei en smoor de prei glazig.
Houd het vuur laag en laat de prei vooral niet verkleuren.
Blus met de bouillon en voeg het zout toe.
Breng alles weer aan de kook, doe het deksel op de pan en haal de pan van het vuur.
De prei wordt nu vanzelf bijtgaar.
Vermeng de kaas met de overige ingrediënten: prak daarbij zoveel melk erdoor dat er een zeer stevige, maar toch smeerbare pasta ontstaat.
Verwarm de oven voor.
Pel de aardappelen zolang ze nog warm zijn en snijd ze overlangs doormidden.
Doe de prei in een ovenvaste schaal.
Smeer op het snijvlak van elke halve aardappel een dikke laag van het kaasmengsel en laat hierbij een rand van 1 cm vrij.
Zet de aardappels nu in het bedje van prei en zorg ervoor dat ze waterpas staan.
Bak het gerecht in 10 minuten bij 200° C op de middelste richel tot er op de kaas bruine puntjes ontstaan.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
sjeef zegt:
Vriendelijke groet,
Gerard
Els zegt:
fabita zegt:
Els zegt:
Kan ik de foto doorsturen want ik kan hem niet plaatsen bij jou recept.Gr.Els;)