Recept
« Terug naar recepten
Kruidenquiche
PT40M
Kruidenquiche
Een heerlijk kruidenquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kruidenquiche te bereiden
Oven voorverwarmen op 200°C. Bakblik invetten
Het croissantdeeg uit de verpakking halen en hiermee het bakblik bekleden. Zorg er voor dat er geen gaatjes open blijven staan anders komt verderop in het recept de vulling onder de bodem in plaats van erop. Even goed dichtknijpen dus. Creme fraiche en eieren loskloppen. De kruiden plukken en/of snijden. Zorg dat er alleen bieslook steeltjes in de taart zitten en geen stelen van de andere kruiden. De blaadjes van de oregano, peterselie en selderij zijn prima te plukken en de basilicum breek je van het stengeltje af voordat je mooie reepjes snijd. Kruiden vermengen met ei/crème fraiche en over het deeg verdelen. De roomkaas verbrokkelen en als laatste bovenop verdelen.
15 – 20 minuten bakken in de oven. De quiche even uit de oven nemen en de honing uitgieten (ongeveer 2 eetlepels). Nog vijf minuten terug in de oven plaatsen.
De quiche smaakt warm prima, maar afgekoeld is dit nog smakelijker.
Het croissantdeeg uit de verpakking halen en hiermee het bakblik bekleden. Zorg er voor dat er geen gaatjes open blijven staan anders komt verderop in het recept de vulling onder de bodem in plaats van erop. Even goed dichtknijpen dus. Creme fraiche en eieren loskloppen. De kruiden plukken en/of snijden. Zorg dat er alleen bieslook steeltjes in de taart zitten en geen stelen van de andere kruiden. De blaadjes van de oregano, peterselie en selderij zijn prima te plukken en de basilicum breek je van het stengeltje af voordat je mooie reepjes snijd. Kruiden vermengen met ei/crème fraiche en over het deeg verdelen. De roomkaas verbrokkelen en als laatste bovenop verdelen.
15 – 20 minuten bakken in de oven. De quiche even uit de oven nemen en de honing uitgieten (ongeveer 2 eetlepels). Nog vijf minuten terug in de oven plaatsen.
De quiche smaakt warm prima, maar afgekoeld is dit nog smakelijker.