Recept
« Terug naar recepten
Kruidensaus
PT10M
Kruidensaus
Een kruidensaus voor bijvoorbeeld bij bloemkool of andere groentes.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidensaus te bereiden
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer het geheel goed samen en laat het 1 a 2 minuten pruttelen.
Voeg vervolgens éénderde van de melk toe en roer het met een garde tot een mooie gladde, klontvrije massa.
Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en blijf roeren tot zodat het geheel klontvrij is.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
Voeg nu naar smaak de bieslook en peterselie toe.
Voeg vervolgens éénderde van de melk toe en roer het met een garde tot een mooie gladde, klontvrije massa.
Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de melk toe en blijf roeren tot zodat het geheel klontvrij is.
Voeg vervolgens naar smaak zout en peper toe.
Voeg nu naar smaak de bieslook en peterselie toe.
djmagich zegt: