Recept
« Terug naar recepten
Kruidig aardappel-erwtenpotje
PT40M
Kruidig aardappel-erwtenpotje
Een heerlijk kruidig aardappel-erwtenpotje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidig aardappel-erwtenpotje te bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. groot.
Snijd de ui fijn.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Verhit de olie in een pan.
Bak daarin de chilipeper, het kaneelstokje en de kruidnagels ca. 3 min.
Voeg de aardappelblokjes, ui en de rest van de specerijen toe.
Roerbak het mengsel ca. 5 min.
Giet er 200 ml. water bij en laat het geheel met een deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken.
Schep er de erwten door en voeg eventueel nog wat water toe als het mengsel te droog lijkt.
Laat het geheel nog ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Bestrooi het aardappelgerecht tot slot met koriander of peterselie.
Snijd de ui fijn.
Halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en snijd fijn.
Verhit de olie in een pan.
Bak daarin de chilipeper, het kaneelstokje en de kruidnagels ca. 3 min.
Voeg de aardappelblokjes, ui en de rest van de specerijen toe.
Roerbak het mengsel ca. 5 min.
Giet er 200 ml. water bij en laat het geheel met een deksel op de pan ca. 15 min. zachtjes koken.
Schep er de erwten door en voeg eventueel nog wat water toe als het mengsel te droog lijkt.
Laat het geheel nog ca. 5 min. zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Bestrooi het aardappelgerecht tot slot met koriander of peterselie.
corlinde zegt: