Recept
« Terug naar recepten
Kruidige filo-pakjes, gevulde champignons en gevulde pastaschelpen
PT25M
Kruidige filo-pakjes, gevulde champignons en gevulde pastaschelpen
Een heerlijk kruidige filo-pakjes, gevulde champignons en gevulde pastaschelpen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige filo-pakjes, gevulde champignons en gevulde pastaschelpen te bereiden
Kruidige filo-pakjes
Snijd filodeeg in kleine vierkantjes.
Leg in het midden van elk deeglapje wat Boursin (Look en Fijne Kruiden).
Vouw de pakketjes toe en bak ze in de oven.
Dit is een ideaal recept om uw creativiteit te tonen, want u kunt ook andere soorten Boursin gebruiken, en de Boursin eventueel versieren met gehakte noten, stukjes paprika, olijven, tomaat,...
===
Gevulde pastaschelpen
Warm de oven voor op 180°
Kook de pastaschelpen beetgaar en laat ze afkoelen onder koud stromend water
Giet er een geutje olijfolie over en roer goed
Dompel de spinazieblaadjes één minuut onder in koken water en laat goed uitlekken
Meng de spnazie met de gietenkaas en breng op smaak met peper en zout
Vul de pastaschelpen op met mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal
Bedruppel met honing en bestrooi met de pijnboompitten
Zet 15 minuten in de oven en garneer daarna met de parmezaanse kaas
Maak alles op voorhand klaar en et in de oven als het bezoek er is.
Variatietips
Philadelphia & stukjes gerookte zalm
geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en gerookte ham
feta en stukjes olijven
===
Gevulde champignons
Was de champignons en dep ze droog . Snij de steeltjes eruit en hak deze fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de steeltjes met de knoflook, peterselie, bieslook, zout en peper door de boter. Vul hier mee de champignonhoedjes. Vet een ovenschaal in en zet hier de champignonhoedjes in. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de boter licht gekleurd is en gaar bruisen.
Snijd filodeeg in kleine vierkantjes.
Leg in het midden van elk deeglapje wat Boursin (Look en Fijne Kruiden).
Vouw de pakketjes toe en bak ze in de oven.
Dit is een ideaal recept om uw creativiteit te tonen, want u kunt ook andere soorten Boursin gebruiken, en de Boursin eventueel versieren met gehakte noten, stukjes paprika, olijven, tomaat,...
===
Gevulde pastaschelpen
Warm de oven voor op 180°
Kook de pastaschelpen beetgaar en laat ze afkoelen onder koud stromend water
Giet er een geutje olijfolie over en roer goed
Dompel de spinazieblaadjes één minuut onder in koken water en laat goed uitlekken
Meng de spnazie met de gietenkaas en breng op smaak met peper en zout
Vul de pastaschelpen op met mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal
Bedruppel met honing en bestrooi met de pijnboompitten
Zet 15 minuten in de oven en garneer daarna met de parmezaanse kaas
Maak alles op voorhand klaar en et in de oven als het bezoek er is.
Variatietips
Philadelphia & stukjes gerookte zalm
geitenkaas en zongedroogde tomaatjes en gerookte ham
feta en stukjes olijven
===
Gevulde champignons
Was de champignons en dep ze droog . Snij de steeltjes eruit en hak deze fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de steeltjes met de knoflook, peterselie, bieslook, zout en peper door de boter. Vul hier mee de champignonhoedjes. Vet een ovenschaal in en zet hier de champignonhoedjes in. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de boter licht gekleurd is en gaar bruisen.
resi. zegt: