DIEN OP :
Snijd het vlees in dunne plakken (AUB wel dwars op de draad snijden, anders heb je altijd taai vlees!).
Geef er worteltjes met doppertjes bij of sperzieboontjes (kousenband) of een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Kruidige Pompoen Purée met Rosbief uit de Oven
PT75M
Kruidige Pompoen Purée met Rosbief uit de Oven
Een heerlijk kruidige pompoen purée met rosbief uit de oven recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruidige Pompoen Purée met Rosbief uit de Oven te bereiden
1).Zet de blokjes aardappel, pompoen en knolselderij op in de bouillon en kook dat gaar in ± 30 minuten.
2).Ondertussen in wat olie het uitje, de knoflook en de gember aanfruiten. Niet bruin laten worden, maar wel zacht.
3).Wanneer de pompoen, knolselderij en aardappels gaar zijn, afgieten en fijn stampen met aanhangend vocht.
4).Roer de cême fraiche er door en daarna de uien met knoflook.
5).Breng op smaak met peper en zout en roer vlak voor het opdienen de gehakte groene kruiden door de purée.
VLEES:
6).Maak een papje van de olijfolie, knoflook en peper en smeer hiermee de rosbief ferm in en laat die dan afgedekt minstens 30 minuten in de koeling staan (Begin met het vlees zodra de aardappels enz op staan).
7).Zodra de purée gereed is en warm is weggezet in de oven (die dan op 50 - 65 graden Celsius staat) het vlees rondom bruin braden in rijstolie.
8).De oven voor het vlees op 230 graden Celsius zetten en het vlees daarin 20 - 30 minuten in een braadslede rosé laten roosteren.
9).Vlees uit de oven halen en afgedekt met alu-folie minstens 10 minuten laten staan.
2).Ondertussen in wat olie het uitje, de knoflook en de gember aanfruiten. Niet bruin laten worden, maar wel zacht.
3).Wanneer de pompoen, knolselderij en aardappels gaar zijn, afgieten en fijn stampen met aanhangend vocht.
4).Roer de cême fraiche er door en daarna de uien met knoflook.
5).Breng op smaak met peper en zout en roer vlak voor het opdienen de gehakte groene kruiden door de purée.
VLEES:
6).Maak een papje van de olijfolie, knoflook en peper en smeer hiermee de rosbief ferm in en laat die dan afgedekt minstens 30 minuten in de koeling staan (Begin met het vlees zodra de aardappels enz op staan).
7).Zodra de purée gereed is en warm is weggezet in de oven (die dan op 50 - 65 graden Celsius staat) het vlees rondom bruin braden in rijstolie.
8).De oven voor het vlees op 230 graden Celsius zetten en het vlees daarin 20 - 30 minuten in een braadslede rosé laten roosteren.
9).Vlees uit de oven halen en afgedekt met alu-folie minstens 10 minuten laten staan.