KookJij

Kruidige spinaziesoep met mozzarellacroutons

Een heerlijk kruidige spinaziesoep met mozzarellacroutons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kruidige spinaziesoep met mozzarellacroutons te bereiden

Bereidingswijze croutons:

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Stokbrood roosteren.
Basilicum en mozarella over brood verdelen en croutons in het midden van oven 5-10 min. laten gratineren.

Bereidingswijze soep:
Spinazie in grove stukken snijden en in boter ongeveer 8 min. al omscheppend bakken tot spinazie geslonken is.
Bouillon erbij schenken en soep op zacht vuur ongeveer 10 min. laten koken.
Soep pureren, eventueel zeven en met zout en peper op smaak brengen.
Soep goed verwarmen.
Eieren loskloppen en kaas erdoor roeren.
Eimengsel in dun straaltje door bouillon roeren, zodat de soep gaat binden (soep nu niet meer laten koken).
Croutons over 5 borden verdelen en soep er omheen schenken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst