Recept
« Terug naar recepten
Kruisbessentaart
PT70M
Kruisbessentaart
Een heerlijk kruisbessentaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kruisbessentaart te bereiden
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Leg de boter, suiker, eierdooiers, citroenrasp, zout en cognac in het kuiltje en kneed alles met een hand snel tot een glad deeg. Laat het deeg, gerold in plasticfolie 1 uur in de koelkast rusten. Rol het deeg uit tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede en bekleed hiermmee een met bloem bestrooide ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnede. Prik de deegbodem met een vork regelmatig in en bak hem 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Laat de bodem afkoelen. Weeg de eiwitten en klop ze stijf met het zelfde gewicht aan poedersuiker. Klop als laatste de maïzena erdoor. Schep de helft van het eiwit op de deegbodem en verdeel daarover de bessen. Strijk de rest van de eiwitten op het fruit en bak de taart zolang in de oven tot de bovenkant van het eiwit licht gekleurd en iets krokant is.