Omdat er dit jaar weer zoveel kwee appeltjes uit de boom vallen zoek ik overal recepten er voor.
Na mooie ervaring met stukjes in zoet-zuur, nu, een appeltaart achtige in de VK gevonden en wil dit graag delen.
Recept
« Terug naar recepten
Kweeappel (peer) taart
PT90M
Kweeappel (peer) taart
Een heerlijk kweeappel (peer) taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annette Sieger
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kweeappel (peer) taart te bereiden
Kwee ruikt heerlijk fris. Is keihard en wordt snel bruin als het beschadigt of aangesneden wordt. Dus zet maar vast een beslag kom met sap van citroen in water klaar.
Zeef het bakmeel met basterd suiker en de kaneel of speculaaskruiden boven een mengkom.
Meng met koele handen de boterstukjes door de bloem tot je rul en korrelig deeg hebt. Voeg een eetlepel koud water toe en kleef het geheel tot een samenhangende bal. Leg de bal in plastic folie in de koelkast.
Kwee in stukjes/schijfjes zonder schil en klokhuizen direct in citroen water leggen.
Kook de kwee plakjes 5 minuten met 400 ml citroen water en 150 gr suiker in een ruime pan. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Klop en kneed een van de eieren door de amandelspijs, klop het andere ei door de room met de custard en 50 gr suiker met citroenrasp.
Oven verwarmen op 180 graden.
Springvorm beboteren en bestuiven met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm.
Verdeel amandelspijs over de bodem.
Vervolgens de kwee plakjes en tenslotte het room custard mengsel er gelijkmatig over.
Bak midden in oven in 45/ 50 minuten gaar.
Zeef het bakmeel met basterd suiker en de kaneel of speculaaskruiden boven een mengkom.
Meng met koele handen de boterstukjes door de bloem tot je rul en korrelig deeg hebt. Voeg een eetlepel koud water toe en kleef het geheel tot een samenhangende bal. Leg de bal in plastic folie in de koelkast.
Kwee in stukjes/schijfjes zonder schil en klokhuizen direct in citroen water leggen.
Kook de kwee plakjes 5 minuten met 400 ml citroen water en 150 gr suiker in een ruime pan. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Klop en kneed een van de eieren door de amandelspijs, klop het andere ei door de room met de custard en 50 gr suiker met citroenrasp.
Oven verwarmen op 180 graden.
Springvorm beboteren en bestuiven met bloem.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm.
Verdeel amandelspijs over de bodem.
Vervolgens de kwee plakjes en tenslotte het room custard mengsel er gelijkmatig over.
Bak midden in oven in 45/ 50 minuten gaar.
Mijn kookverhaal (Annette Sieger)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
margaret zegt:
Ik ben recepten aan het zoeken voor kweeappels en peren.
Ga deze gelijk proberen.
Maar ik zie dat je schrijft over appeltjes in het zoet- zuur, heb je daar ook een recept van?
derbyke zegt:
annette zegt:
margaret zegt: