Serveren:
Verdeel de lamskoteletten over de borden.
Serveer bijvoorbeeld met de verse groenteschotel knolselderijpuree en de verse groenteschotel gestoofde prei met vanille (pagina 8).
Giet vervolgens de saus erover en maak het bord af met een paar blaadjes basilicum.
Recept
« Terug naar recepten
Lam met citrus, honing en tijm
PT30M
Lam met citrus, honing en tijm
Herfstrecept
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl Wild & wijn 2014
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lam met citrus, honing en tijm te bereiden
- Bestrooi het lamsvlees aan beide kanten met zout en peper.
- Leg de koteletten met de huid naar beneden in de pan en laat het vet in de pan lopen.
- Rasp een beetje citroenschil over het vlees terwijl het in de pan ligt.
- Bak de koteletten vervolgens aan beide kanten 1 minuut aan op hoog vuur.
- Leg de koteletten daarna op een bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
- Laat dit 10 minuten rusten.
- Giet het overtollige vet uit de pan en laat overige bakresten er in liggen.
- Blus af met witte wijn.
- Giet vervolgens de honing-portsaus in de pan en laat het geheel kort inkoken.
- Voeg de tijm, laurierblaadjes en een beetje citroenschilrasp toe en naar smaak zout en peper.