OPDIENEN:Plakken lamsbout op het bord,lepeltje "jus" er over,een streep aardappels daarnaast en een schep doperwtenmix daar weer naast.
***
NOOT : Wanneer er heel kleine aardappeltjes zijn is het feestelijk deze gaar te poffen op het oven-bakblik met reuzel.Dat duurt wel een uurtje.
Dus dan niet eerst koken en snijden
***
Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout Piqué
PT175M
Lamsbout Piqué
Een heerlijk lamsbout piqué recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
175 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Aangepast familie recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout Piqué te bereiden
*Zet de oven aan op 180 graden Celsius
*Maak 20 gaten in de bout en stop daar in de knoflook halfjes,pancetta stukjes,rozemarijn takjes en thijm takjes
*Smeer de bout goed in met 2 eetlepels zachte roomboter en bestrooi met beetje zout en flink wat peper en gedroogde oregano.
*Doe dit geheel in een diepe ovenschaal met 2 eetlepels roomboter,4 eetlepels olijfolie,125 ml wijn en 125 ml kippenbouillon en schuif dit in de oven.
*We laten het daar 150 minuten en draaien elke 30 minuten het vlees een eindje om
*In de tussentijd maken we de aardappeltjes klaar : eerst bijna geheel gaar koken(± 15 à 20 minuten),in plakjes snijden en krokant bakken in reuzel
*Bak de uien in 4 eetlepels roomboter glazig met de knoflook en pancetta-blokjes.Doe er de doperwtjes bij en blus af met de bouillon
*Na 150 minuten laten we het vlees 15 minuten rusten en snijden het dan in plakken.
*Maak 20 gaten in de bout en stop daar in de knoflook halfjes,pancetta stukjes,rozemarijn takjes en thijm takjes
*Smeer de bout goed in met 2 eetlepels zachte roomboter en bestrooi met beetje zout en flink wat peper en gedroogde oregano.
*Doe dit geheel in een diepe ovenschaal met 2 eetlepels roomboter,4 eetlepels olijfolie,125 ml wijn en 125 ml kippenbouillon en schuif dit in de oven.
*We laten het daar 150 minuten en draaien elke 30 minuten het vlees een eindje om
*In de tussentijd maken we de aardappeltjes klaar : eerst bijna geheel gaar koken(± 15 à 20 minuten),in plakjes snijden en krokant bakken in reuzel
*Bak de uien in 4 eetlepels roomboter glazig met de knoflook en pancetta-blokjes.Doe er de doperwtjes bij en blus af met de bouillon
*Na 150 minuten laten we het vlees 15 minuten rusten en snijden het dan in plakken.