DIEN OP MET: In een voorverwarmd diep bord het vleesgerecht doen, bestrooid met munt- en korianderblaadjes met:
*Couscous en groenten
*Rijst met groenten
*Aardappelpuree met groenten
Recept
« Terug naar recepten
Lamsbout Tajine II
PT210M
Lamsbout Tajine II
Een heerlijk lamsbout tajine ii recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsbout Tajine II te bereiden
*Zij die een tajine willen gebruiken gebruiken een tajine. Zelf gebruiken wij een grote pan met dikke bodem en deksel.
*Verhit de olijfolie en fruit daarin aan de ui en knoflook tot ze glazig zien. Doe dan de kruiden er bij en bak 5 minuten door onder flink roeren.
Doe dan het vlees er bij en schep dat om tot er een aardig bruin laagje te zien is rondom.
*Strooi er de lepel bloem over en schep goed door.
*Voeg nu wat bouillon toe tot het vlees net niet onder staat, breng aan de kook, zet het vuur op z'n laagst (maar de inhoud van de pan moet wel blijven pruttelen). Leg nu de pruimen en abrikozen op de inhoud van de pan en laat 2 ½ uur stoven met deksel, maar zorg wel dat er voldoende vocht blijft in de pan.
*Verhit de olijfolie en fruit daarin aan de ui en knoflook tot ze glazig zien. Doe dan de kruiden er bij en bak 5 minuten door onder flink roeren.
Doe dan het vlees er bij en schep dat om tot er een aardig bruin laagje te zien is rondom.
*Strooi er de lepel bloem over en schep goed door.
*Voeg nu wat bouillon toe tot het vlees net niet onder staat, breng aan de kook, zet het vuur op z'n laagst (maar de inhoud van de pan moet wel blijven pruttelen). Leg nu de pruimen en abrikozen op de inhoud van de pan en laat 2 ½ uur stoven met deksel, maar zorg wel dat er voldoende vocht blijft in de pan.