Recept
« Terug naar recepten
Lamsgebraad met groentjes in de oven
PT110M
Lamsgebraad met groentjes in de oven
Een heerlijk lamsgebraad met groentjes in de oven recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
110 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsgebraad met groentjes in de oven te bereiden
1. Zet de oven op 190 gr. C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 3 op 3 centimeter en doe ze in een grote kom.
2. Schil de wortelen, snij ze in dikke plakken en snij de plakken in reepjes van ongeveer 1 centimeter dikte. Voeg bij de aardappelen.
3. Schil de uien. Snij de uien in schijfjes en doe ze in de kom bij de wortelen en aardappelen. Doe de knoflookteentjes er ongeschild bij.
4. Was de schalullen en snij ze in dikke plakken. Snij de preistengels in de helft, was ze grondig en snij nogmaals in twee.
5. Doe de preistukken en schalullen bij de rest in de kom en giet de olijfolie erover.
6. Meng alles grondig met je handen zodat elk stukje groenten bevochtigd is met de olijfolie.
7. Smelt margarine en bak het gebraadje op hoog vuur aan alle kanten aan. Haal het uit de pan en leg het gebraadje in een ingevette bakblik of ovenschotel die groot genoeg is.
8. Doe de groentjes bij het vlees en verdeel het mooi over de ovenschotel.
9. Kruid alles met zout, peper en eventueel de gemengde tuinkruiden.
10. Verdeel de bouillon over de groentjes en aardappelen en zorg dat de groentjes en de aardappelen voldoende bevochtigd zijn.
11. Smeer het gebraad bij voorkeur in met mosterd, of maak een mengeling van gehakte krulpeterselie, paneermeel, fijngehakte knoflook en olijfolie, en verdeel de (farce) over het gebraadje. Dat zal er voor zorgen dat het gebraadje niet uitdroogt en het vanbinnen lekker sappig blijft.
12. Doe het geheel in een voorverwarmde oven van 190 gr. C, en bak het ongeveer 90 minuten, afhankelijk van het gewicht van het gebraadje.
13. Haal het vlees als het klaar is uit de oven en plaats het 10 minuten onder zilverpapier.
14. Snij het vlees in dunne of dikke plakjes en leg het terug op de groentjes en dien op.
2. Schil de wortelen, snij ze in dikke plakken en snij de plakken in reepjes van ongeveer 1 centimeter dikte. Voeg bij de aardappelen.
3. Schil de uien. Snij de uien in schijfjes en doe ze in de kom bij de wortelen en aardappelen. Doe de knoflookteentjes er ongeschild bij.
4. Was de schalullen en snij ze in dikke plakken. Snij de preistengels in de helft, was ze grondig en snij nogmaals in twee.
5. Doe de preistukken en schalullen bij de rest in de kom en giet de olijfolie erover.
6. Meng alles grondig met je handen zodat elk stukje groenten bevochtigd is met de olijfolie.
7. Smelt margarine en bak het gebraadje op hoog vuur aan alle kanten aan. Haal het uit de pan en leg het gebraadje in een ingevette bakblik of ovenschotel die groot genoeg is.
8. Doe de groentjes bij het vlees en verdeel het mooi over de ovenschotel.
9. Kruid alles met zout, peper en eventueel de gemengde tuinkruiden.
10. Verdeel de bouillon over de groentjes en aardappelen en zorg dat de groentjes en de aardappelen voldoende bevochtigd zijn.
11. Smeer het gebraad bij voorkeur in met mosterd, of maak een mengeling van gehakte krulpeterselie, paneermeel, fijngehakte knoflook en olijfolie, en verdeel de (farce) over het gebraadje. Dat zal er voor zorgen dat het gebraadje niet uitdroogt en het vanbinnen lekker sappig blijft.
12. Doe het geheel in een voorverwarmde oven van 190 gr. C, en bak het ongeveer 90 minuten, afhankelijk van het gewicht van het gebraadje.
13. Haal het vlees als het klaar is uit de oven en plaats het 10 minuten onder zilverpapier.
14. Snij het vlees in dunne of dikke plakjes en leg het terug op de groentjes en dien op.
Marleen Verstraete zegt: