Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes onder een broodkorstje met kruiden,
PT70M
Lamskoteletjes onder een broodkorstje met kruiden,
Een heerlijk mals stukje vlees. Lamskoteletjes iets om gewoon van te genieten.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairgildezeeland.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes onder een broodkorstje met kruiden, te bereiden
- Saus:
- Bak de mirepoix van de groenten, de afsnijdsels van de koteletjes en de knoflook mooi bruin aan in de boter.
- Doe er de rode wijn, de bruine fond en de tomaten bij.
- Laat het geheel zachtjes inkoken tot ongeveer de helft.
- Zeef en breng op smaak met peper, zout en cayenne peper.
- Broodkorstje:
- Laat de fijngesneden sjalotjes in de olijfolie sudderen, giet daar de rode wijn op en laat het geheel zo goed als droog koken.
- Laat afkoelen.
- Voeg broodkruim, eidooiers, Provençaalse kruiden en peper en zout toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Witloftaartjes: Maak een stamppotje van aardappelen, de geblancheerde kool, gefruit sjalotje en de helft van de bacon (gebakken en fijngesneden).
- Droog de andere helft van de bacon in de oven op 100°C (als garnering van het witlofgebakje)
- Beboter 14 ringen en bekleed ze met geblancheerde witlofblaadjes (rechtop en met de puntjes omhoog).
- Vul ze op met de stamppot en verwarm ze in een oven met wat stoom voor het uitserveren.
- Koteletten:
- Bak de lamsrack in zijn geheel aan tot het mooi rosé is en afgaren op 55° c in de oven.
- Vlak voor het uitserveren de koteletten lossnijden. Beleg ze met een dun laagje broodkorst (op het laatste moment, anders wordt de korst vochtig) .
- Leg ze op een beboterde bakplaat en laat de korst voor uit serveren bruinen onder de grill.
- Roerbak de seizoensgroenten en verwarm de witlofgebakjes in de oven.
- Presentatie:
- Leg wat saus op de warme borden en leg hierop het vlees.
- Zet het witloftaartje leg het samen met de geroerbakte groenten naast het vlees.
- Garneer het witloftaartje met een knapperig gebakken stukje bacon.
marleen zegt: