Recept
« Terug naar recepten
Lamskoteletjes uit de oven
PT15M
Lamskoteletjes uit de oven
Een heerlijk lamskoteletjes uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
24
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 4 2006
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamskoteletjes uit de oven te bereiden
Verwarm de oven voor op 250°C. Dep de lamskoteletjes droog en bestrooi ze met peper en zout en laat ze even op kamertemperatuur komen. Snijd de tomaten in dikke plakken en hak het knoflookteentje zeer fijn. Verhit 3 el. olie in een koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur in 1 min. aan beide kanten bruin en leg ze in een lage ovenschaal. Leg op elk koteletje een plakje tomaat en 1/3 takje rozemarijn en verdeel de fijngehakte knoflook erover. Bestrooi de tomaatplakjes met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Schuif de ovenschaal in de oven en laat het vlees in 4-5 min. gaar worden (het mag rosé blijven, wil je ze iets gaarder hebben moet je de tijd iets verlengen.
Lekker met couscous en groene boontjes.
Lekker met couscous en groene boontjes.
Louis Truijen zegt:
Lijkt mij verrukkelijk:)