KookJij

Lamskoteletjes uit de oven

Een heerlijk lamskoteletjes uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Allerhande 4 2006
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamskoteletjes uit de oven te bereiden

Verwarm de oven voor op 250°C. Dep de lamskoteletjes droog en bestrooi ze met peper en zout en laat ze even op kamertemperatuur komen. Snijd de tomaten in dikke plakken en hak het knoflookteentje zeer fijn. Verhit 3 el. olie in een koekenpan. Bak het vlees op hoog vuur in 1 min. aan beide kanten bruin en leg ze in een lage ovenschaal. Leg op elk koteletje een plakje tomaat en 1/3 takje rozemarijn en verdeel de fijngehakte knoflook erover. Bestrooi de tomaatplakjes met peper en zout en druppel er wat olijfolie over. Schuif de ovenschaal in de oven en laat het vlees in 4-5 min. gaar worden (het mag rosé blijven, wil je ze iets gaarder hebben moet je de tijd iets verlengen.
Lekker met couscous en groene boontjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Louis Truijen

Louis Truijen zegt:
Ga dit recept dit weekend maken.
Lijkt mij verrukkelijk:)
sergio

sergio zegt:
Ik ben sergio en ik heb nog nooit voor mijn ouders gekookt.Ik ga vandaag dit recept uit proberen.
Heel goed uitgelegd ik kan alles zo bereiden ^^:p
sietske

sietske zegt:
Inderdaad heerlijk, maar recept komt letterlijk uit een oude Allerhande dus van Albert Heijn:?
g.kraai

g.kraai zegt:
dit was smullen
Taetske Harkema

Taetske Harkema zegt:
verschrikkelijk lekker en heel gemakkelijk:)