Recept
« Terug naar recepten
Lamsnootjes met portosaus
PT45M
Lamsnootjes met portosaus
Een heerlijk lamsnootjes met portosaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsnootjes met portosaus te bereiden
Pel de look en hak grof. Leg het lamsvlees in een kom, overgiet met de olijfolie, doe er de look bij en de helft van de rozemarijn. Kruid met peper en zeezout. Zet in de koelkast.
Doe de rozijnen in een glas en giet er de rode porto bij. Laat enkele uren staan.
Smelt de boter in een aanbakpan en bak er het vlees in. Als het vlees volgens de gewenste gaarheid gebakken is, leg je het te rusten onder wat zilverpapier.
Zet de aanbakpan opnieuw op het vuur, giet er de rozijnen en de porto bij. Roer het aanbaksel van het lamsvlees los. Doe er de rest van de rozemarijn en oregano bij. Kruid met peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Erwtjes en tuinbonen met munt Blancheer eerst de tuinbonen en haal er het taaie vlies af. Blancheer de erwtjes. Doe een klontje boter in een pannetje en laat smelten. Doe er de erwtjes en de tuinbonen bij en laat kort opwarmen. Hak de munt grof en doe bij de erwtjes. Kruid met peper en zout.
Geroosterde krieltjes met rozemarijn Verwarm de oven voor op 185°C.Was de krielaardappelen en snijd ze dwars middendoor. Besprenkel ze met de olijfolie en kruid met fleur de sel en de rozemarijn. Zet 40 minuutjes in de oven of tot ze gaar zijn.
Gegrilde groene asperges Breek het houterige gedeelte van de asperges. Blancheer ze 3 minuutjes in licht gezouten water. Laat uitlekken. Besprenkel ze met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.
Doe de rozijnen in een glas en giet er de rode porto bij. Laat enkele uren staan.
Smelt de boter in een aanbakpan en bak er het vlees in. Als het vlees volgens de gewenste gaarheid gebakken is, leg je het te rusten onder wat zilverpapier.
Zet de aanbakpan opnieuw op het vuur, giet er de rozijnen en de porto bij. Roer het aanbaksel van het lamsvlees los. Doe er de rest van de rozemarijn en oregano bij. Kruid met peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
Erwtjes en tuinbonen met munt Blancheer eerst de tuinbonen en haal er het taaie vlies af. Blancheer de erwtjes. Doe een klontje boter in een pannetje en laat smelten. Doe er de erwtjes en de tuinbonen bij en laat kort opwarmen. Hak de munt grof en doe bij de erwtjes. Kruid met peper en zout.
Geroosterde krieltjes met rozemarijn Verwarm de oven voor op 185°C.Was de krielaardappelen en snijd ze dwars middendoor. Besprenkel ze met de olijfolie en kruid met fleur de sel en de rozemarijn. Zet 40 minuutjes in de oven of tot ze gaar zijn.
Gegrilde groene asperges Breek het houterige gedeelte van de asperges. Blancheer ze 3 minuutjes in licht gezouten water. Laat uitlekken. Besprenkel ze met de olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en bak de asperges tot je er mooie streepjes in hebt. Kruid met peper en fleur de sel.