Recept
« Terug naar recepten
Lamsrollade
PT860M
Lamsrollade
Een rollade is een stuk vlees dat is opgerold. Een lamsrollade is dus een stuk opgerolde lamsvlees. Meestal wordt hiervoor de ontbeende lamsbout of -schouder gebruikt.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
860 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsrollade te bereiden
- Doe de ingredienten van de marinade bij elkaar en leg daarin het geschoonde en gefatsoeneerde stuk ontbeende lamsbout. Zet het geheel in de koelkast en draai het vlees zo nu en dan om. Haal het na 11 uur uit de koeling en laat het geheel op kamertemperatuur komen.
- Doe in een kommetje de SMAAKMAKERS bij elkaar en roer dooreen.
- Bind het vlees met het keukentouw op tot een rol.
- Smeer dan de rollade stevig in met de nootmuskaat-mix.
- Smelt de boter met de olijfolie en bak het stuk vlees aan alle zijden mooi bruin.
- Het vlees gaat dan in een ovenschaal cq braadslede de oven in. Na 45 minuten (helft van de tijd) het vlees bedekken met alu-folie en nogeens 45 minuten laten braden.
- Haal het vlees uit de oven en laat het onder de alu-folie 10 - 15 minuten rusten.
- Ondertussen hebben we de jus gemaakt : We zeven de marinade en daarmee blussen we de inhoud van de antianbak bakpan af en we schrapen de bodem goed schoon. We doen er bij de rozemarijn en laten de marinade + bouillon voor de helft inkoken. Dan gaat de crême fraiche er bij en we laten het nog een keer voor 1/3 deel inkoken. Breng dan de saus op smaak met peper en zeezout.
- We snijden het vlees in dikke plakken en dienen het op met de saus.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij een rode wijn.