KookJij

Lamsschouder met dadels en citroen

Een heerlijk lamsschouder met dadels en citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Kennissen uit Marokko
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsschouder met dadels en citroen te bereiden

*Bak de uien, knoflook en lamsschouder bruin in de rijstolie. Voeg dan de Rash el Hanout toe en roer goed door.
*Nu de geraspte winterwortel er bij doen en goed omscheppen.
*Giet de bouillon er bij en wel zoveel dat de inhoud net onder staat.
*De gesloten pan gaat nu de oven in voor 90 minuten
*Haal uit de oven en doe er bij het sap 1 citroen en de zeste van 1/2 citroen. Roer goed door. Dan de ontpitte dadels er bij en flink wat peper. Zout naar genoegen.
Weer goed omroeren en terugzetten in de oven voor 30 minuten
*Opdienen met de reepjes pekelcitroen en gehakte
verse peterselie en koriander.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er gekookte rijst bij of couscous.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst