Recept
« Terug naar recepten
Lamsschouder met dadels en citroen
PT180M
Lamsschouder met dadels en citroen
Een heerlijk lamsschouder met dadels en citroen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennissen uit Marokko
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lamsschouder met dadels en citroen te bereiden
*Bak de uien, knoflook en lamsschouder bruin in de rijstolie. Voeg dan de Rash el Hanout toe en roer goed door.
*Nu de geraspte winterwortel er bij doen en goed omscheppen.
*Giet de bouillon er bij en wel zoveel dat de inhoud net onder staat.
*De gesloten pan gaat nu de oven in voor 90 minuten
*Haal uit de oven en doe er bij het sap 1 citroen en de zeste van 1/2 citroen. Roer goed door. Dan de ontpitte dadels er bij en flink wat peper. Zout naar genoegen.
Weer goed omroeren en terugzetten in de oven voor 30 minuten
*Opdienen met de reepjes pekelcitroen en gehakte
verse peterselie en koriander.
*Nu de geraspte winterwortel er bij doen en goed omscheppen.
*Giet de bouillon er bij en wel zoveel dat de inhoud net onder staat.
*De gesloten pan gaat nu de oven in voor 90 minuten
*Haal uit de oven en doe er bij het sap 1 citroen en de zeste van 1/2 citroen. Roer goed door. Dan de ontpitte dadels er bij en flink wat peper. Zout naar genoegen.
Weer goed omroeren en terugzetten in de oven voor 30 minuten
*Opdienen met de reepjes pekelcitroen en gehakte
verse peterselie en koriander.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er gekookte rijst bij of couscous.